Stort intresse för lanseringskonferensen 26 oktober

28 september 2017

Över 200 har redan anmält sig till konferensdagen ”Västra Götaland ställer om – möjligheter i ett fossilfritt Sverige” den 26 oktober. Så nu är det hög tid att säkra sin plats. Några första programpunkter är nu klara.


Plats: Konserthuset, Göteborg
Tid: 26 oktober 2017, 9:30 – 16.30

Välkommen till en inspirerande dag om omställningen till ett modernare samhälle! Fördelarna med ett mer klimatsmart Västra Götaland är många och både välfärd och lönsamhet kan öka i takt med att utsläppen minskar. Under konferensen lanseras kraftsamlingen Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om. Detta blir startskottet för genomförandet av de ”strategiska vägvalen för ett gott liv i ett fossiloberoende Västra Götaland”.

Landshövding Anders Danielsson, regionfullmäktiges ordförande Magnus Berntsson och Svante Axelsson från Fossilfritt Sverige inleder dagen. Många inspirerande omställningsexempel kommer att presenteras, bland annat

  • Slit och förläng – en hållbar exportframgång när Nudie ger jeansen tre liv. Joakim Levin, VD Nudie Jeans.
  • Hållbara och attraktiva stationssamhällen – i Lerum och Nödinge testas hur mindre orter kan minska bilberoendet. Åsa Hult, IVL.
  • Snart får vi fler förnybara färger och lacker – Perstorp hintar om nästa världslansering. Ulrika Andersson, Perstorp Group.
  • Grästorp ger ringar på vattnet – nu är 60 000 svenskar med i REKO-ringar för närproducerad mat. Sofia Jessen, REKO-ring Grästorp.
  • Rejält virke för klimatet – Skövde bygger Sveriges största bostadsområde med höga trähus. Lina Eklund Svensson, Skövdebostäder.

Ett nytt västsvenskt klimatråd med ambassadörer från olika samhällssektorer lanseras och Camino magasin bidrar med de senaste hållbarhetstrenderna. Medverkar gör även en regeringsrepresentant samt regionala och lokala representanter från näringsliv, politik och civilsamhälle.

Ett detaljerat program kommer några veckor innan konferensen.

Missa inte detta tillfälle att även delta i framåtblickande temaworkshops och nätverka med andra som är en del av omställningen i Västra Götaland. Över 200 är redan anmälda så det är hög tid att säkra din plats. Konferensen är kostnadsfri. Sista anmälningsdag är 11 oktober 2017.

Anmäl dig på: http://www.trippus.net/VGstallerom

Konferensen är ett samarrangemang mellan regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige och Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om, en kraftsamling som drivs av Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen i Västra Götalands län.